Recente beoordelingen

Recente reviews

Studeerpil liefhebbers

Review door Sammy Meinderts

Ik moet eerlijk zeggen dat ik er niet veel van verwachtte. Ik neem voor het leren altijd Ritalin en omdat Ritalin een echt recept is van de dokter, had ik het idee dat dat sterker zou zijn en dat deze natuurlijke pil dus vrij weinig zou doen. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je een half uur voor het leren 1 tot 2 capsules innemen.

Ik heb er dus 2 genomen, omdat ik dacht dat ik dat nodig zou hebben. Niks is minder waar, na een half uur voelde ik het effect echt heel goed. Misschien was het zelfs wel sterker dan mijn Ritalin.

Ik voelde een goede focus, waardoor ik me gemotiveerd voelde om van alles te gaan maken! Ik ga de Studeerpil zeker nog een keer gebruiken wanneer ik echt geconcentreerd en gefocust aan de slag wil gaan. Wat een groot verschil, dit werkt dus echt! Volgende keer neem ik maar 1 capsule, want ik merk dat 2 echt meer dan genoeg is.

*http://sammymeinderts.nl/review-de-studeerpil-met-20-kortingscode/

Review door Simply Fem

Ik begon de dag met 1 capsule (30 minuten voordat ik ging ontbijten), na een halfuur ging ik ontbijten en nam hier ook een kop koffie bij. Daarna sloeg ik eens rustig mijn boeken open en begon met leren. Ik zat toen natuurlijk nog heel erg te denken ”werkt het nu al?”, natuurlijk werkte het nog niet. Ik had er pas 1 genomen. 3 uur na mijn ontbijt nam ik de tweede capsule en een half uur hierna ging ik lunchen en nam ik weer een kop koffie. Gek genoeg had ik aan het einde van de dag echt het gevoel alsof ik heel veel had geleerd en ook daadwerkelijk had onthouden.

De tweede dag studeren heb ik precies hetzelfde gedaan. Ik moest wel echt minimaal 2 capsules per dag innemen om te merken dat ik veel meer gefocust was. Er zijn een paar dingen die me opvielen tijdens het testen van de Studeerpil:

  • Ik kon me voor langere tijd concentreren op hetzelfde onderwerp
  • Ik had veel meer energie, zonder dat ik me opgefokt voelde, hierdoor heb ik erg veel kunnen doen
  • Aan het eind van de dag voelde ik me super productief en kon daardoor ook ’s avonds tegen mezelf zeggen dat ik even een rustmoment had verdiend

Al met al ben ik dus echt wel te spreken over de Studeerpil. Ik heb zelf nog wat dingen moeten aanpassen voor mijn concentratie, want alleen het gebruiken van een Studeerpil is natuurlijk niet genoeg. Ik heb ook alle afleidende voorwerpen weggelegd en een zo’n rustig mogelijke werkplek gecreëerd. Dit in combinatie met de Studeerpil hebben mijn concentratie echt een boost gegeven.

*http://simplyfem.nl/mijn-ervaring-met-studeerpil/

Reviews door Studenten.net

Omhulsel: “Het omhulsel(capsules) van de pillen zijn vrij dik en stug waardoor ze niet snel smelten in je mond. Ik heb de pillen ingenomen met een slok water en kon geen vervelende smaak ontdekken.

Geconcentreerder: “Na het slikken van de pillen merkte ik dat ik iets geconcentreerder was, wel was het voor mij nodig om er minimaal 2 te nemen om een dusdanig concentratieversterkend effect te ervaren. Ik kon langere periodes door leren over één onderwerp, zonder snel afgeleid te geraken. Wel moest ik er echt voor zorgen dat ik randzaken aan de kant legde of afsloot, zoals mijn laptop/mobiel enzo.”

Meer energie: “Het effect lijkt sterk op het effect van cafeïnepillen van de drogisterij, zonder het vervelende onrustige gevoel. Ik merkte dat ik meer energie had, maar dat ik deze energie beter kon kanaliseren op het studeren. De leerstof zelf nam ik sneller en beter op. Ik heb veel betere cijfers gehaald dan ik had verwacht en deel dit mede toe aan de pillen, ik ben helemaal om! Ik moest de pillen niet na +/- 16:00 uur innemen, na dit tijdstip inslikken zorgde er bij mij voor dat ik met geen mogelijkheid in slaap kon vallen.”

Wim de Waal, Studenten.net

Focus: “In mijn normale toestand heb ik een vrij slechte concentratie en kan ik me moeilijk focussen. Als ik een tekst probeer te lezen schieten mijn gedachtes altijd alle kanten op en moet ik bepaalde zinnen meerdere keren lezen tot ze tot me doordringen. Ook bij het schrijven raak ik soms compleet het overzicht kwijt en heb ik geen idee meer wat ik nou eigenlijk aan het doen ben. Ik was hierdoor erg benieuwd naar de werking van een studeerpil. Het innemen was echter al een uitdaging op zich, omdat de capsules aan de grote kant zijn. Laat me je wel even waarschuwen als je hierdoor besluit alleen het poeder in te nemen; de smaak is nog erger dan het gevoel dat de capsule in je keel blijft hangen.”

Tevreden: “Over het algemeen ben ik aardig tevreden met het effect van de studeerpil. Ik was zo druk met mijn scriptie bezig, dat ik niet eens achter me het brood uit mijn broodrooster hoorde schieten. Dat is pas focus! Ook kon ik gemakkelijk een paar uur achter elkaar werken zonder dat ik de drang voelde om te pauzeren. En geloof me, deze drang heb ik normaal al na ongeveer een halfuurtje. Ik heb door het gebruik van de studeerpil zelfs voor het eerst sinds tijden een tekst van begin tot eind kunnen lezen. Dit ging ook veel sneller dan anders. Toch merkte ik nou niet per se dat ik ineens veel beter verbanden kon leggen of nieuwe inzichten opdeed. Het is ook niet zo dat ik een tekst ineens volledig begreep zonder bepaalde stukken te moeten herhalen, maar vergeleken met mijn concentratie zonder studeerpil zat er zeker verbetering in.”

Meer concentratievermogen: “Al met al kan ik zeggen dat de studeerpil zeker helpt bij je concentratievermogen en je meer gefocust maakt op een specifieke taak. Hoewel ik niet ineens transformeerde in een intellectueel wonder, merkte ik dat het toch een positieve invloed op me had. Het lezen ging sneller en ik kon langer aan iets doorwerken dan anders. Ik ga het zeker vaker gebruiken, want alles wat helpt om beter te concentreren is welkom!”

Maureen van Keeken, Studenten.net
Smaak: “Ik heb de studeerpil inconsequent gebruikt, en geen vast ritme aangehouden maar alleen ingenomen kort voor het studeren op lege maag. De smaak was iets sterker dan ik had verwacht van een capsule, ietwat kunstmatig/onaangenaam. Maar niet heel merkbaar over het algemeen en helemaal niet merkbaar wanneer je ‘m inneemt met voldoende water.”

Alerter: “Na ongeveer 20 minuten voelde ik me iets alerter. Ik heb weinig concentratieproblemen gehad tijdens het studeren, mits ik natuurlijk zo nu en dan pauze nam en een goed ritme aanhoudt. Wanneer ik echter al moe was vóór het studeren maakte deze pil weinig verschil.

Geen nare effecten: “Het positieve aan deze pil is dat ik geen enkele nare (bij-)effecten heb waargenomen, ook niet op lege maag of wanneer ik moe was. Toch is het moeilijk te zeggen of de postieve effecten van de pil door de caffeine kwamen of ook door de andere ingrediënten, aangezien een kop koffie me ook allerter maakt.”

Maureen van der Gulik, Studenten.net